zaterdag 6 oktober 2012

Stoere Metaal kaarten

Zag een filmpje op YouTube voorbij komen met aluminium tape en gaasband en wist gelijk; die ga ik maken! Naar Nijhof geweest met de heerlijke bijkomstigheid dat ik een lunch aangeboden kreeg door een vriendin die daar werkt en na de lunch rondgestruind op zoek naar mijn boodschappjes en gevonden!

 Je neemt een stukje stevig papier van 10x15 cm en plakt daar letters op van hout, papier, chipboard of je knipt ze zelf uit van karton. Dan reepjes van het gaasband erbij plakken, versieren met wat stickers, evt. uitgeponste figuurtjes, je kunt dit zo gek maken als je zelf wilt. Ik heb het eenvoudig gehouden voor deze eerste poging. 
Dan knip je een paar stukken aluminium tape in kleine stukjes en gaat die op je werk plakken, laat ze elkaar overlappen zodat je dunne en dikke stukjes krijgt. 

Als de hele kaart vol zit ga je met een embossing pen, de achterkant van een lepeltje, de ronde dop van een stift of pen of zelfs de bolle kant van je nagel de figuurtjes er goed in wrijven. Pas op bij de letters dat het folie niet inscheurt, houten letters zijn erg dik. Heb je ze van papier of karton geknipt, dan zal dat wel mee vallen.
Kras met een prikpen, een naald, een priem, een schroevendraaier of welk "bot" scherp voorwerp je in de buurt hebt patroontjes op de resterende gladde vlakjes, zodat de hele kaart bewerkt is.
Nu gaat er een laagje zwarte acrylverf over je werk en je wrijft met keukenpapier of een tissue het teveel aan verf er af voordat het opgedroogd is. In de nerfjes en reliëfs blijft de zwarte verf zitten, zodat het diepte heeft gekregen. Goed laten drogen en dan nog met goudverf wat accenten aanbrengen. Lekkere stoere kaart geworden he? Krijg nu al zin in de volgende!

Groetjes KarinGeen opmerkingen:

Een reactie posten