woensdag 3 oktober 2012

Gelli plate monoprints


Yes! De Gelli Plate is geleverd! En vanaf nu ook te koop in mijn webshop:
www.karinrobberse.nl
Het is een A4 formaat Gelplaat, iets dunner dan de Gelli Arts Plate, 
maar werkt even goed en is een stuk goedkoper in aanschaf én in verzendkosten!
of mail mij even: karin@robberse.eu
Prijs zonder verzendkosten € 27,50 !Zaterdag en maandag al een paar prints gemaakt. Zo heerlijk om te doen, best een beetje spelen en knoeien met verf en afvalmaterialen. Doppen van tandpasta, lege strips van medicijnen, netje van de uien, wat draadjes en een sjabloontje, bubbeltjesplastic, vleeswarenschaaltje...
Ik maakte deze vellen:
Smeer je Gel plaat met acrylverf vol met een rollertje, duw, stempel en teken figuurtjes en patronen in de verf, papier er op en afdrukken maar. Haal de stukjes draad, papier, sjabloontjes van de gelplaat af en maak met een nieuw vel papier of met restjes papier snel nóg een print, genaamd de Ghost print. Alle overgebleven verf + de patroontjes worden opnieuw afgedrukt op je papier, maar nu veel lichter. Mijn 2 favorieten tot nu toe:

Ik heb nu wel foto's van de resultaten, maar heb nog geen rust gevonden om tijdens het werken foto's te maken van het proces, want dat is best nog even zoeken en heel veel geknoei. Ik hoop op een later moment wat meer foto's te laten zien van hoe je dat nou precies doet en wellicht ook een recept te geven van hoe je zelf een gelplaat kunt maken van gelatine. Dat ga ik allemaal nog uitproberen en uittesten en als ik daar uit ben, ga je dat zeker hier lezen!

De kaarten en boekenleggers in wording tot nu toe:Groetjes Karin Robberse

8 opmerkingen:

 1. Hallo Karin,
  Wat een mooie stukken heb je al gemaakt. Ook ik heb net de Gelliplate binnen en ben aan het experimenteren met de soorten verf. Ik ben eigenlijk benieuwd welke verf jij gebruikt hebt? Ik heb gewone (oude) acrylverf van Aleene gebruikt maar ik krijg geen mooie gelaagdheid/transparantie...zoals je dan op you-tube ziet..
  Hartelijke groeten van Anna
  (annalemsma@chello.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anna,

   Dank je wel voor je leuke berichtje! Ja, ik vind het ook super dat het gelijk zo goed is gelukt. Ik gebruik ook oude verf, maar ook nieuwe, de goedkoopste die er is van de Action en gebruik eigenlijk alles door elkaar.
   Weinig verf gebruiken, zodat er een heel dun laagje op je gelli plate ligt en als het toch een dikke laag is, eerst een snelle afdruk maken en dan pas een tweede (ghost) zodat er minder verf op komt.
   Hoe goedkoper de verf hoe beter het werkt eigenlijk... dus op naar de Action!

   groetjes Karin

   Verwijderen
 2. Kunnen jullie mij vertellen waar ik zo'n Gelli Plate kan kopen/bestellen?
  Ik vind dat er mooie dingen mee gemaakt worden en wil ook graag wat gaan experimenteren.
  Bij voorbaat dank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de craftory in Ede verkoopt ze sinds kort heb daar demo gezien

   Verwijderen
 3. Beste... anoniem,
  ik heb hem in engeland besteld, een mailtje gestuurd naar de officiële website van Gelli Plate zelf en om de dichtsbijzijnde verkoper gevraagd, dat bleek in Engeland te zijn. Niet goedkoop, wel de moeite waard.
  Op mijn boodschappenlijstje (die van mijn man dus) staat voor morgen ook gelatine, ik ga proberen ook zelf een gelli plate te maken van gelatine en beschrijven of en hoe dat gelukt is met het recept erbij als het is gelukt, dan kan je het ook voor een paar euro uitproberen,
  groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo,vroeg me af waar u de gelli plaats hebt gekocht,vind hem niet hier in België,
  met vriendelijke groeten
  Natalie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook een fan van de gelliplate. Heb hem rechtstreeks uit de USA gehaald ongeveer 1 jaar geleden, toen waren ze nog niet in Engeland te krijgen. Ooit ben ik begonnen met echte gelatine op een grote bakplaat. Dit werkte ook goed maar het was maar een dikke week te gebruiken omdat er dan vocht uit komt,( goed koel bewaren scheelt) wat trouwens ook een leuk effect gaf. Ik heb ook een blog,http://pepentenga.blogspot.nl/ met o.a. veel monoprints.
  Ik gebruik vaak de mask van Dyan Reaveley's Dylusions en Crafters workshop. Maak ze zelf ook van dunfoam. Daarnaast kun je gebruik maken van stempels, doorgesneden granaatappel, paprika, khaki vruchten, gaas, netjes van sinaasappels.
  Dure verf hoef je niet te gebruiken, die van de Action werkt prima. Ik gebruik goedkoop kopieer papier meestal. Ook kan je met verdunde acryl sprayen, geeft veel transparantie. Mogelijkheden genoeg. Ik heb gekeken bij de Craftory in Ede, maar kan ze niet vinden in hun webshop.
  In Engeland zijn ze te koop bij :http://intaglioprintmaker.com
  Veel plezier met het monoprinten, vriendelijke groeten, Henriette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vergeet te vermelden dat het monoprinten op dunne gladde katoen ook heel goed werkt. Zo leuk om je eigen stof te bedrukken !
  Ik heb o.a. een hele serie Prayer flags gemaakt.
  Henriette

  BeantwoordenVerwijderen