donderdag 20 september 2012

Kennis delen = Kracht

Vorige week zag ik ergens deze tegel voorbij komen:
tegeltje
En die tekst heeft me aan het denken gezet. Dit blog is daar een goed voorbeeld van. Je kan wat je ontdekt hebt voor jezelf houden, je kan het ook delen. En dat doen wij hier. Zo ben ik verder gaan borduren op het thema "Game Over" en heb van de week een legpuzzel bewerkt tot sieraden. Hoe je dat doet en de resultaten zie je hier:
 aP1010011
aP1010006
aP1010009
aP1010024
aP1010020
Dus: sorteer de puzzelstukjes op vorm per paar, schilder de gekleurde kant wit, leg ze op het papier wat je wilt gebruiken, trek de vorm van het puzzelstukje om en knip het papiertje uit. Doe lijm op het puzzelstukje en op het uitgeknipte papiertje en leg ze op elkaar. Wrijf het mooi glad, een grote embossing pen kan daarbij een goed hulpmiddel zijn, vooral in de ronde hoekjes. Laat het geheel goed drogen, aflakken en gaatjes boren met een boortje van 1 mm. Ringetjes erdoor heen doen, oorbelhaakjes er aan vast maken en ziedaar:
aP1010044
aP1010050
aP1010058
en om het compleet te maken nog een effen zwart setje met een armbandje. Natuurlijk kan je die effen puzzelstukjes nog weer versieren met van alles en nogwat, maar daar mag je zelf lekker mee verder gaan! Enorm leuke kadootjes voor de Decembermaand, voor reisfreaks (wegenkaart) puzzelaars, muziekliefhebbers enz... en natuurlijk weer allemaal hergebruik van oud materiaal! En omdat kennis delen kracht is, heb ik de informatie over hergebruik van materiaal voor sieraden gebundeld op één van mijn website's : Rejeweled.nl (=her-ge-juweeld) die vol staat met (gratis) informatie en ideeën over sieraden maken door middel van hergebruik van allerlei materialen!
aP1010054
Groetjes Karin Robberse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten