donderdag 1 november 2012

Wasco en waterverf

Zelf je eigen design papier maken blijft voor mij één van de leukste dingen bij het maken van kaarten. Natuurlijk zijn er papiersoorten te kust en te keur, maar wát is er origineler als ook het achtergrond papier van de kaart zelf gemaakt is?
Deze keer koos ik voor wasco en waterverf om gestempeld papier in te kleuren.
ws08

wa01
Stempel een vel en/of restjes wit papier helemaal vol.
ws02
Kleur met wit vetkrijt (wasco, oliepastelkrijt enz...) de delen die je wit wilt houden, die dus niet ingekleurd moeten worden met het aquarel of waterverf.
ws03
 Ik ben met het "schilderen" heel grof te werk gegaan, een dik penseel, veel kleur en veel water en per soort stempel het papier ingekleurd.
ws05
Als de verf gedroogd is poets je het pastelkrijt er af met een stukje keukenpapier. Doe je dit heel fanatiek, gaat je papier zelfs helemaal glimmen van het laagje was wat er nu over je papier heen is gewreven.
ws10
ws09
Op het bovenste strookje papier heb ik buiten de stempels het vetkrijt aangebracht, op het onderste papier binnen de stempels. Twee manieren van "uitsluiten" van kleur, want dat is wat je doet. Je markeert wat je niet ingekleurd wilt hebben.
ws07
En de eerste kaart en een boekenlegger:
ws06
Veel plezier hier weer mee,
groetjes Karin Robberse

1 opmerking:

  1. Heey super dat is een leuk idee!!! Dat ga ik ook eens proberen heb net een boel clear stempels gekocht op de krea doe. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen