woensdag 16 mei 2012

Stitch kaarten

Het lukt gewoon even niet met de dekens en in plaats van me te blijven verzetten heb ik het maar gewoon even losgelaten. Althans... dat dacht ik. Ik dacht, als het met naaien en andere creatieve dingen nu niet lukt, dan maar weer eens een boek lezen. Ik herinnerde me het boek over de generatie jongeren van nu en bestelde het bij Bol.com. Daar gelijk nog even in de uitverkoop gesnuffeld en daar kom ik me toch een leuk boekje tegen; Stitch kaarten. (nog maar € 2,95) en die er gelijk bij besteld natuurlijk. Maar voor ik het in huis had begon het al te kriebelen!
Van wat restjes papier en de 3D-tjes van mijn knip-verslaving-berg een bijpassende bloem gepakt, naaimachine op tafel, groen garen zat er nog in van de deken die ik niet meer af lijk te krijgen en een eerste kaart ligt al in folie klaar op tafel. Nu word ik pas echt nieuwsgierig naar het boekje!
Ik had nog een doos kaarten staan met verschillende kleurtjes en patroontjes en daarvan heb ik er een paar in stukken gesneden met stroken van 3, 4 en 5 cm en die weer in verschillende stukken.
Plakken maar!
Mijn oude naaimachine erbij gepakt, want de steeklengte is bij de nieuwe weer niet instelbaar en ik vind de afstand van de zigzag van de eerste kaart veel te groot, dus dan weer terug bij het "oude beestje" die meer steken heeft en wel in te stellen is. Alleen... daar kan je max. 10 kaarten mee stikken en dan moet ie weer een uur afkoelen. Goeie rem dus voor mijn enthousiasme, want anders ga ik in één keer weer een hele dag door tot er bergen stitch kaarten op tafel liggen die dan nog weer afgemaakt moeten worden. 10 dus "maar".
Het naait op papier eigenlijk veel makkelijker dan op stof, lekker stevig en recht. Nu de kaarten nog afwerken. Heb wat restjes uit dozen en tasjes getrokken die erbij passen. Wat bloemetjes (gehaakt op de camping van "Herstel" 2011) doosje houten figuurtjes


die ooit in de aanbieding waren en lagen te wachten op kennelijk dit moment en met de Slice machine wat tekstjes uit bijpassende kleurtjes papier gesneden. Heb ik dat machientje ook gelijk uitgeprobeerd! Zó blij mee! Kijk dan zo leuk!

 Alles ligt nog los, even voor de foto wat bijelkaar gelegd, maar dit gaat het ongeveer worden. Dus nu even over op de Comfort Quilt Kaarten? Whatever... De meeste kaarten zullen wel bij Cor & Joke terecht komen, dus misschien teken jij ze binnenkort wel voor een jarige of een zieke?

groetjes Karin


4 opmerkingen:

 1. Leuk hè, patchwork op je kaarten! Ik hou er ook erg van! Boekje is erg goed! Al heb je dat ws. allang zelf ontdekt, want ik ziet dat je dit berichtje al even geleden gepost hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, boekje is superleuk, net al weer 2 boekjes besteld voor vriendinnen. Ben nog wel wat verder aan het zoeken, want de kaarten zijn een beetje uit de tijd, even wat meer hippe dingen zoeken, zoals de laatst toegevoegde blogs,
   groetjes Karin

   Verwijderen
 2. Hee Karin, zie dat je op mijn blog geweest bent en volger bent geworden. Wat leuk! Natuurlijk kom ik ook even bij jou langs. Wel toevallig dat jij ook allemaal kaarten met stitches hebt geplaatst, zoals ik voor vaderdag! Leuk hoor.
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ellen, nou zo toevallig is dat niet, ik probeer meer inspiratie hier over op te doen, dit was voor mij de eerste keer dat ik naai op kaarten, toen kwam ik ook jouw leuke blog tegen! groetjes Karin

   Verwijderen