donderdag 12 december 2013

Afval bestaat niet...

Vanmorgen tijdens mijn wandeling naar de kringloop moest ik de stoep af om om een afvalcontainer met bouwafval heen te kunnen. Ik was onderweg naar de kringloop om ideeën op te doen, inspiratie te zoeken voor de grote kerststal waar ik aan werk, die voor aan de weg komt te staan in een "kerststal route" in Baarn. Niet voor mijn huis, maar voor het huis waar ik vrijwilligerswerk doe. Omdat de kerststal precies voorstelt wat ik geloof met kerst; namelijk dat Jezus is geboren op de aarde, de Zoon van God, vind ik het ook heel leuk om daar aan te mogen werken. Ik heb er wel ideeën voor, maar bewegen is goed en hergebruiken vind ik leuk; dus... wandelend naar de kringloop. En... wat ligt er in de container:
Strips om hoeken te beschermen van betegelde muurtjes... Toen ik die gaatjes zag in 2 maten en het stevige materiaal wist ik gelijk dat ik daar vandaag over ging bloggen. Ik had namelijk nog geen idee waarover ik vandaag zou gaan schrijven en of dat überhaupt zou gaan lukken... maar met deze strips wist ik het gelijk, kijk maar mee:
Witte acrylverf en een stevige kwast, een vel papier en sjabloneren maar!

Kwast iets te groot genomen, dus een stukje papier onder het randje geschoven om niet naast te knoeien.
Het rechterrandje was eigenlijk het enige wat ik nodig had, maar om meer uit te proberen heb ik de rest van het papier wat grover en dwars door elkaar gesjabloneerd (zeg je dat zo?).
Met dezelfde grote kwast oranje en rode inkt (of aquarelverf) op het vel schilderen, lekker grof en door elkaar heen. Als het nog nat is met een tissue de verf waar het nog nat is opnemen en deppen op de droge delen zodat het mooi verloopt en de kleuren mengen. Het resultaat:
Ik ben alleen met het rechter randje verder gegaan voor dit blog; de rest ligt netjes te wachten op inspiratie.
Nadat de inkt (of aquarelverf) droog is nog een keer met de metalen strip hetzelfde randje (alleen de grote gaten) met witte acrylverf gesjabloneerd en er piepkleine blokjes boven op geschilderd met een klein penseeltje. Goed laten drogen.
 Met mijn vondst van vandaag bij de kringloop (mini-nietmachine voor €0,30) een paar stukjes draad vastgeniet op de rand van het papier, digitale stempel geprint en op een restje van hetzelfde vel papier geplakt. De kerstballetjes een randje en een draadje gegeven met zwarte fijnschrijver, stiksteekje en weer een kerstkaart klaar. 
Zo zie je maar weer; je kan alles gebruiken als je maar creatief genoeg bent; afval bestaat niet!
groetjes Karin Robberse

2 opmerkingen:

  1. Wat een grappig idee.
    Ik lees over de kerststallenroute in Baarn. Mijn moeder wil graag met haar 2 dochters zaterdag over een week die kerststallenroute gaan lopen ze had het gezien op tv een paar jaar terug. Ik ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen