zondag 2 oktober 2011

Ruggesteuntjes - Granny Stripe

Een poosje terug heb ik laten zien hoe je een Granny Square haakt en nu heb ik de variant ervan uitgeprobeerd, de Granny Stripe. Werkt hetzelfde als de Square maar dan gewoon weer toeren in plaats van in het vierkant werken. Lange stukken 3 stokjes in één gat, 2 overslaan, 3 stokjes. Neem hiervoor een ketting van lossen die deelbaar is door 3, dus 30, 60 120 of zelfs 300 zolang het maar door 3 deelbaar is. Haak in elke losse één vaste vanaf de 2e van de naald tot het einde van de ketting voor de basis toer. De eerste echte toer is 3 lossen, stokje in de 1e steek van de vorige toer, 2 overslaan, 3 stokjes in de volgende steek, 2 overslaan enz... eindigen met 2 stokjes in de laatste steek van de vorige toer. tweede toer (=derde rij) 3 lossen, 3 stokjes in de opening van de vorige toer, 3stokjes in de volgende opening, zo haak je deze toer uit tot aan het einde nog 1 stokje in de laatste steek van de toer. Draad afknippen en wegwerken, nieuwe kleur aanhechten, 3 lossen, stokje in de eerste steek, 3 stokjes in de volgende opening, en zo herhaal je de eerste en tweede toer.
Dat effe in het kort de Granny Stipe. Een tutorial met afbeeldingen zal ik maken als er reacties op dit artikel komen om dat te gaan doen, anders niet. 

Foto's:
Eerste Granny Stripe; Retro bruin en groen en creme, is een kussen geworden, de achterkant  is van helderblauwe jeans met een rits er in, leuke combi stoer en lief en helemaal handgemaakt. Ruggesteuntje voor Gerry die zelf ook zo van handwerken houdt!
Hierna had ik de smaak helemaal te pakken, een deken voor mezelf dit keer, is heel wat avondjes haken geweest in de luie stoel achter de t.v. maar ik ben er superblij mee. Felle heldere kleuren afgewisseld met zwart. Zo mooi geworden en lekker warm.
Van de restjes van deze deken heb ik nog een grote Granny Square kunnen haken, daar maak ik van de week nog een vierkant kussen van, net als van de meest recente Granny Stripe in regenboog kleuren.
Dat was wel heel erg dik garen, dat haakt niet erg prettig, daar krijg je helemaal zere handen van. Het is dat de kleurtjes zo mooi zijn, daarom ga ik de bolletjes wel op haken, maar ik ga dit niet meer kopen, té dik!

Verder op de marktplaats lopen snuffelen naar Patchwork boeken en kwam 2 hele oude tegen waarin patronen voor patchwork beesten staan. Mega ouderwets maar toch ook weer heel erg lief!
En ook nog 2 nieuwe bladen, samen voor een dikke 5 Euro, daar kan je ze in de boekhandel niet voor kopen. De éne is zelfs 3 bladen in één nummer. 4 voor de prijs van 1 dus. Lekker!
 Daar staan vast weer heel wat inspirerende nieuwe ideeën in voor de Comfort Quilts, ik laat me verassen, ze liggen nog op tafel voor een rustig moment. 

Groetjes Karin Robberse
www.2precious.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten